7 Lirik Lagu Sunda Sepanjang Masa

7 Lirik Lagu Sunda Terbaik Sepanjang Masa | TradisiKita - Lagu Sunda atau Lagu Pop Sunda adalah merupakan lagu daerah Jawa Barat. Masyarakat Jawa Barat memang memiliki tradisi ngahariring atau bernyanyi saat melakukan aktifitasnya. Misalnya saja petani yang sedang membajak sawah, biasanya sambil ngahariring, penggembala kerbau, sambil menggembalakan kerbau dia duduk dibawah pohon sambil meniup seruling. Nah.. lagu-lagu yang biasa dinyanyikan tersebut terkadang merupakan lagu-lagu yang populer sepanjang masa dan turun temurun di masyarakat Jawa Barat.

Seperti apa lagu sunda / Lagu daerah Jawa Barat yang biasa menjadi kenangan sepanjang masa itu? Dalam artikel kali ini kita akan mengenal beberapa lagu sunda kenangan sepanjang masa, baik yang diketahui maupun tidak diketahui penciptanya. Pada artikel yang lalu kita sudah mengenal beberapa lagu daerah Jawa Barat yang populer tersebut antara lain Bajing Luncat, Bubuy Bulan, Cing Cangkeling, Es Lilin, Manuk Dadali, Neng Geulis, Panon Hideung, Pepeling, Peuyeum Bandung, Pileuleuyan, Sapu Nyere Peugat Simpay, Tokecang, Warung Pojok dan Nenun. Untuk Sobat tradisikita yang belum sempat mengunjungi kumpulan lagu daerah Jawa Barat tersebut dapat menuju halaman 14 Lirik Lagu Daerah Jawa Barat.

7 Lirik Lagu Sunda Sepanjang Masa


Kali ini kita akan mencoba mengumpulkan beberapa lagu populer di Jawa Barat atau lagu sunda yang selalu enak didengarkan sepanjang masa. Lagu Sunda Populer tersebut antara lain :

1. Lirik Lagu Sunda - Akang Haji (Sorban Palid)


Akang haji sorban palid,palidna ka cilamaya
Akang haji sumangga calik,nyanggakeun mah sa aya-aya

Akang haji sorban palid,palidna mah ka cikapundung
Akang haji kunaon balik,ulah lila da lila pundung

Reff :
Kaso pondok,kaso panjang
Kaso ngaroyom ka jalan
Najan sono najan heman
Teu sae ngobrol di jalan

Kaso pondok,kaso panjang
Kaso ngaroyom ka jalan
Sono mondok,sono nganjang
Sono patepang di jalan

Akang haji sorban palid,palidna ka cilkimiri
Akang haji kunaon balik,ulah osok da nganyenyeri

Akang haji sorban palid,palidna ka cilamaya
Akang haji sumangga calik,nyanggakeun mah sa aya-aya


Berikut ini sebuah lagu Akang Haji yang dibawakan oleh Mae Nurhayati


2. Lirik Lagu Sunda - Borondong Garing


Borondong garing
ider kota pilemburan
mekar lumaku diri
anu dagang bari mimitran

Borondong garing
haleuang katineung ati
jerit ciptaning ati
jeung hiliwirna angin peuting

Oleh-oleh Priangan di lingkung gunung
Majalaya Soreang Banjaran Bandung
hate jongjon lugina anu dikantun
narik ati matak luas nu ngabantun



3. Lirik Lagu Sunda - Euis Bandung

Euis, ke antosan heula,
Aeh aeh saha eta,
Abdi sobat nu baheula,
Euleuh euleuh saur saur saha,

Euis teuing ku lucuna,
Idih idih paribasa,
Estu ku matak kayungyun,
Ah pameget eta mah biasa,

Ibu, bapa, dieu geura,
Sok aya jajaka,
Nu ngangkentresna,
Ku ngararewa,
Estu ku seueur gogoda,
Nu jangkung jalmina,
Kandel kumisna,
Sesah hilapna,

Euis, ke antosan heula,
Aeh aeh saha eta,
Abdi sobat nu baheula,
Euleuh euleuh saur saur saha,

Euis teuing ku lucuna,
Idih idih paribasa,
Estu ku matak kayungyun,
Ah pameget eta mah biasa,

Ibu, bapa, dieu geura,
Sok aya jajaka,
Nu ngangkentresna,
Ku ngararewa,
Estu ku seueur gogoda,
Nu jangkung jalmina,
Kandel kumisna,
Sesah hilapna,
Sesah hilapna,
Sesah hilapna,
Sesah hilapna,





4. Lirik Lagu Sunda - Bambung Ranggaek


Pajar maneh bet naek kareta Cikajang
Di muatan mah di sisi jambatan
Pajar maneh deuh henteu ngewa ngewa acan
Tos narosna mah geuning hate seseblakan

Bangbung ranggaek
Tadi embung ayeuna daek
Bangbung ranggaek
Tadi embung ayeuna daek

Pajar maneh deuh henteu ngewa ngewa acan
Diemutan mah geuning hate seseblakan

Saurna mah deuh kintunan ti Baros
Ti Baros na mah tos dikaranjangan
Pa amprok mah deuh henteu hawatos teu naros,
Tos naros na mah geuning sering dianjangan,

Bangbung ranggaek
Tadi embung ayeuna daek
Bangbung ranggaek
Tadi embung ayeuna daek

Pajar maneh deuh henteu alim patepang,
Nu kasepna mah,
Geuning sering ngalanglangan

Video Lagu Bambung Ranggaek

5. Lirik Lagu Sunda - Kabaya Beureum


Kabaya beureum nu jadi tilam kasono
Tawis deudeuh ti maneh na
Kembang asih nu jadi kembang kapeurih kameumeut hate
Kabaya beureum ngarendeng jeung potret anjeun
diteuteup teu kiceup kiceup
Kembang asih nu jadi kembang katresna Batin nalangsa

Aduh aduh.. duh aduh Kang mas
Cinta urang nusakitu layeut pisan kiwari bet pepegatan
Aduh aduh.. aduh aduh Kang mas

Video Lagu Kabaya Beureum



6. Lirik Lagu Sunda - Karembong Kayas


Duh aduh karembong kayas
Disawang matak kagagas
Baheula keur jeung manehna
Karembong teh jadi saksina

Duh aduh karembong kayas
Dianggo ku mojang kota
Loba nu matak kabita
Ku nu nganggo karembong kayas

Mojang Bandung loba nu matak kaguyung
Ku wanoja Sumedang matak kagembang
Mojang Garut loba nu matak kairut
Ku nu nganggo karembong kayas
Naon atuh kalepatan diri abdi
Anjeun tega gaduh deui

Video Lagu Karembong Kayas


7. Lirik Lagu Sunda - Sabilulungan (Cipt. Mang Koko)


Sabilulungan, urang gotong-royong
sabilulungan, urang silih rojong
sabilulungan, genteng ulah potong
sabilulungan, persatuan tembong

Tohaga, rohaka,
rempug jukung ngabasmi pasalingsingan
satia, sajiwa,
rempug jukung ngabasmi pasalingsingan.

Video Lagu Sabilulungan

Demikian Sobat, 7 Lirik Lagu Sunda sepanjang Masa, semoga terhibur..

Loading...


Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "7 Lirik Lagu Sunda Sepanjang Masa"

Posting Komentar