14 Lagu Lagu Daerah Jawa Barat



Setelah kita mengetahui kumpulan dan daftar lagu daerah Indonesia, kini saatnya kita mengetahui lagu-lagu daerah tersebut baik lirik, nada dan arti lagu-lagu daerah Indonesia tersebut. Kali ini kita akan mengunjungi Provinsi Jawa Barat. Banyak sekali lagu daerah Jawa Barat yang dapat kita temui. Diantaranya adalah sebagai berikut :


1. Lagu Daerah Jawa Barat - Bajing Luncat (Cipt. Kosaman Djaya)


Bajing luncat, bajing luncat
Ka astana aduh

Abdi lepat narosan
Teu ti anggalna

Bajing luncat, bajing luncat
Ka astana ieuh

Abdi lepat narosan
Teu ti anggalna

Ku teu sangka salira bet
luas pisan

Teu hawatos
Ka nu kesel ngantos ngantos

Api api teu emut kana pasini
Pasini pakait ati
duh pakait ati ...

Video Upit Sarimanah - Bajing Luncat


2. Lagu Daerah Jawa Barat - Bubuy bulan (Cipt. Benny Korda)

Bubuy bulan sangray bentang
Panon poe
Panon poe disasate

Unggal bulan
Unggal bulan abdi teang
Unggal poe
Unggal poe oge hade

Situ Ciburuy
laukna hese dipancing
Nyeredet hate
Ningali ngeplak caina

Duh eta saha
Nu ngalangkung unggal enjing
Nyeredet hate
Ningali sorot socana

Video Lagu Bubuy Bulan (Yani Purbasari) 


3. Lagu Daerah Jawa Barat - Cing Cangkeling  (Cipt NN)


Dengkleung dengdek buah kopi raranggeuyan
Keun anu dewek ulah pati di heureuyan

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Plos ka kolong bapak satar buleneng

Kleung dengdek buah kopi rarang geuyan
Keun anu dewek ulah pati di heureuyan

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Plos ka kolong bapa satar buleneng


Video Lagu Cing Cangkeling

 

  4. Lagu Daerah Jawa Barat - Es Lilin (Cipt : NN)

Es lilin mah didorong-dorong
dibantun mah dibantun ka Sukajadi
abdi isin dunungan samar kaduga
sok inggis mah aduh henteu ngajadi

Es lilin mah ceuceu buatan Bandung
dicandak mah geuning ka Cipaganti
abdi isin jungjunan duh bararingung
sok inggis mah aduh henteu ngajadi

Itu saha dunungan nu nungtun munding
digantelan geuning ku saputangan
itu saha dunungan ku ginding teuing
sing horeng mah aduh geuning jungjunan

Es lilin mah ceuceu dikalapaan
raosna mah geuningan kabina-bina
abdi alim dunungan paduduaan
sok sieun mah dibantun kamana-mana

Kamana mah geuningan ngaitkeun kincir
ka kaler mah ka kaler katojo bulan
kamana mah dunungan ngaitkeun pikir
moal paler geuningan da ku sabulan


Video Es Lilin - Viky Sianipar feat. Ani Sukmawati

5. Lagu Daerah Jawa Barat -Manuk Dadali (Cipt. Sambas Mangundikarta)


Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang
Meberkeun jangjangna bangun taya karingrang
Kukuna ranggoas reujeung pamatukna ngeluk
Ngapak mega bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna
Tandang jeung pertentang taya bandingannana
Dipikagimir dipikaserab ku sasama
Taya karempan kasieun leber wawanenna

Refrain :
Manuk dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia Jaya
Manuk dadali pangkakoncarana
Resep ngahiji rukun sakabehna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah teu inggis bela pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia


Video Lagu Manuk Dadali

6. Lagu Daerah Jawa Barat - Neng Geulis (Cipt. Iar Winarsih)


Neng geulis pujaan eungkang
Neng geulis akang hoyong tepang
Upami teu aya pamengan
Langkung sae urang keunalan

Neng geulis pujaan eungkang
neng geulis akang hoyong teupang
upami teuaya pamengan
sasih paun yu urang tunangan

eta saha anu acuk bodas
eta saha snu acuk kayas
pipi koneng irung mancung
putri Bandung

Neng geulis pujaan eungkang
neng geulis akang hoyong teupang
upami teuaya pamengan
sasih paun yu urang tunangan



Video Lagu Neng Geulis


7. Lagu Daerah Jawa Barat - Panon Hideung (Cipt Ismail Marzuki)

Panon hideung pipi koneng
Irung mancung Putri Bandung
Putri saha di mana bumina
Abbi reseup kaanjeunna
Siang wengi kaimpi-impi
Hate abdi sara redih
Teuemut dahar
Teuemut nginum
Emut kanu geulis
Panon Hideung
Arti Lagu Panon Hideung :
Mata hitam pipi kuning
Hidung mancung putri Bandung
Anak siapa di mana rumahnya
Aku suka padanya
Siang malam terimpi-impi
Hatiku merasa sedih
Lupa makan
Lupa minum
Ingat pada si cantik
Mata hitam

Video Lagu Panon Hideung - MUS DS

 8. Lagu Daerah Jawa Barat - Pepeling (Cipt NN)


Ha sakabeh para nonoman,
kitu deui para mojangna
Lamun pareng jauh ngumbara,
kade poho kana pepeling
Omat pisan tong pindah paadatan,
suwawona ninggalkeun kebangsaan
Boh pusaka boh budayana,
urang pisan nu ngajungjungna 


9. Lagu Daerah Jawa Barat - Peuyeum Bandung (Cipt. Sambas)

Dimana-mana
Di kampung di kota
Tos kakoncara
Ku nikmat rasana
Sampeu asalna
Teu direka-reka
Naon namina
Duh matak kabita
Peuyeum Bandung kamashur
Pangaosna teu luhur
Ku sadaya kagaleuh
Sepuh jeung murangkalih
Mangga cobian
Bilih panasaran
Peuyeum ti Bandung
Henteu sambarangan


Video Lagu Nining Maida AS - Peuyeum Bandung

10. Lagu Daerah Jawa Barat - Pileuleuyan (Cipt Mus K. Wirya)

Hayu batur hayu batur
Urang kumpul sarerea
Hayu batur hayu batur
Urang sosonoan heula

Pileuleuyan pileuleuyan
Sapu nyere pegat simpay
Pileuleuyan pileuleuyan
Paturay patepang deui

Amit mundur amit mundur
Amit ka jalma nu rea
Amit mundur amit mundur
Da kuring arek ngumbara

Video Lagu Pileuleuyan


11. Lagu Daerah Jawa Barat -Sapu Nyere Pegat Simpay (Cipt. Sambas Mangundikarta)

Ririungan urang karumpul
Meungpeung deukeut hayu urang sosonoan
Macangkrama bari ngawadul
Urang silih tempas silih aledan
Moal lila jeung babaturan
Hiji wanci anu geus ditangtukeun
Bakal pisah bakal pajauh
Bakal mopohokeun katineung urang
Sapu nyere pegat simpai, bakal kasorang
Takdir ti gusti hyang widi, pasti kalakon
Urang rek papisah, urang rek pajauh
Meungpeung deukut, hayu urang sosonoan 

Video Lagu Keroncong Parahyangan - Sapu Nyere Pegat Simpay




12. Lagu Daerah Jawa Barat - Tokecang (Cipt. ..... )


Tokecang tokecang bala gendir tosblong
Angeun kacang angeun kacang sapependil kosong

Aya listrik di masigit meuni caang katingalna
Aya istri jangkung alit karangan dina pipina

Tokecang tokecang bala gendir tosblong
Angeun kacang angeun kacang sapependil kosong

Video Lagu Jawa Barat - Tokecang

13. Lagu Daerah Jawa Barat -Warung Pojok (Cipt ... )


Akeh wong padha kedanan masakan,
akeh wong padha kelingan pelayan
Ora klalen kesopanan ning sekabeh lelangganan
Yen balik tas jalan-jalan mingguan
mumpung bae tas gajian kaulan
Warung Pojok go ampiran etung-etung ke kenalan
Tobat dhendhenge emi rebuse,
Sega gorenge dhaginge gedhe gedhe
Adhuh kopie, tobat bukete
Adhuh manise persis kaya pelayane
Pura-pura mata mlirik meng dhuwur
padhahal ati ketarik lan ngawur
Nginum kopi mencok nyembur kesebab
nyasar meng cungur
Tobat dhendhenge emi rebuse
Sega gorenge dhaginge gedhe gedhe
Adhuh kopie tobat bukete
Adhuh manise persis kaya pelayane

Video Lagu Anna Mathovani - Warung Pojok

14. Lagu Daerah Jawa Barat - Nenun (Cipt. ... )



Tenun lagu bertenun tenun kain celupan Batu BaraAda kain bersulam sutera ada kain warna kesumbaAda kain bermanik perada jenis kain berbagai macam ada.

Demikian 14 Lagu Daerah Jawa Barat, jika Anda memiliki video lagu nenun dan Pepeling bisa diinfokan agar bisa dishare kembali dalam posting 14 Lagu Daerah Jawa Barat demi untuk melestarikan kebudayaan asli Indonesia.. :D

Jika artikel ini bermanfaat, jangan lupa untuk berbagi dengan yang lain..  
Loading...


Subscribe to receive free email updates:

2 Responses to "14 Lagu Lagu Daerah Jawa Barat"

  1. Balasan
    1. Terima kasih Vernanda sudah diingatkan, pencipta lagu akan diupdate secara bertahap..

      Hapus